Renovatie landelijke hoeve van dierenartsen Lobke en Sam

In een langgevelhoeve in Eindhout-Laakdal wonen en werken dierenartsen Lobke Simoen en Sam Daeleman, samen met drie collega's. Naast de uitbreiding van de praktijk werd ook hun privéwoning volledig gerenoveerd. Een potig project dat twee verschillende invullingen vraagt: echt iets voor Quality Living én Quality Living+.

Hoe is de samenwerking met Quality Living+ ontstaan?

Lobke: “We waren met een architect al een tijdje plannen aan het maken voor een nieuwe praktijk en de renovatie van onze privéwoning. Toen het prijskaartje van het totale project een pak hoger uitviel dan we hadden verwacht, kregen we van een vriend de tip om Quality Living eens te contacteren en zo geschiedde... Van bij het eerste gesprek voelden we een klik en geloofden we dat Karen en Freek ons konden ontzorgen bij dit project in ons drukke bestaan. De moeilijkheid schuilde er wel in dat wij al plannen lieten opmaken door een architect, waardoor Karen en Freek minder vrijheid hadden om hun frisse en praktische insteek te geven op de indeling. Dat vind ik achteraf gezien wel jammer. Mensen met een gelijkaardig project zou ik aanraden om Quality Living vanaf dag één bij het bouwtraject te betrekken.”

  • Badkamer wit hout quality living
  • Dierenartsen Lobke Simoen en Sam Daeleman

Verliepen de nieuwbouw- en renovatiewerken gelijktijdig?

Lobke: “Ja, we wilden liefst alles in een keer meenemen, wat zeker geen evidentie was en af en toe de nodige stress met zich meebracht. Mijn man Sam en ik bleven gedurende de verbouwingen ook op het terrein wonen en zaten er dus dagelijks met onze neus op. Dat was zowel voor ons als voor de mensen van Quality Living niet altijd een cadeau (lacht). Als je letterlijk op de werf woont, ga je automatisch vaker zaken of probleempjes opmerken die wellicht bij het normale proces van een verbouwing horen. Wij waren er in dit geval van heel dicht bij betrokken, waardoor elk detail meteen werd benoemd. We hebben veel van elkaar moeten verdragen, maar gelukkig was er altijd plaats om de zaken meteen te bespreken. Dat kon steeds in alle openheid.”

Landelijke keuken terrazzovloer Quality Living

Welke verwachtingen hadden jullie voor beide projecten?

Lobke: “De praktijk moest vooral praktisch en onderhoudsvriendelijk zijn. Bij het privégedeelte speelde het emotionele aspect meer mee. Daar wil je toch een stukje van jezelf in terugvinden. Over het algemeen waren we vooral op zoek naar een partner om ons te ontzorgen en die een overkoepelend oog kon bieden over de bouwwerken en z'n bijhorende hindernissen. We hebben zelf al twee verbouwingen achter de rug en we weten wat er allemaal bij komt kijken. Als zelfstandigen hebben we de tijd niet om daar continu mee bezig te zijn. Daarom waren we blij dat we bijvoorbeeld het budgetbeheer en de materiaalkeuze aan Quality Living konden overlaten.”

Door onze drukbezette job hebben we geen tijd om na te denken over het interieur van onze woning. Dat lieten we met plezier over aan Karen en Freek, en da's zeer goed gegaan.

Lobke Simoen, eigenares hoeve
  • Terrazzovloer landelijke woonkamer quality living
  • badkamer handdoekenrek minimalistisch quality living

Hadden jullie ook voor het privégedeelte jullie verwachtingen afgebakend?

Lobke: "We hebben een drukbezette job die nooit stopt en hebben ook nog drie kinderen, dus aan onze woning hebben we zelf weinig gedacht. Dat lieten we met plezier over aan Karen en Freek, en da's zeer goed gegaan. Op de duur kennen ze je ook als persoon. Zo heb ik echt heel lang getwijfeld over vloer of parket. Nu ben ik echt heel blij dat Karen heeft doorgeduwd en dat er hier een vloer ligt. Zowel voor de praktijk als voor onze privé wist ze een goed evenwicht te creëren tussen een onderhoudsvriendelijk en gezellig interieur."

Kijk even binnen in de herenhoeve van Lobke en Sam.